If this message is not displayed properly, click here please.

AL | DE

NEWSLETTER


Filmi “Goethe!”  

1772: Studenti 23-vjeçar Johann Wolfgang von Goethe ngel në provimin me gojë të doktoraturës. Itërbuar prej kësaj, i ati e dërgon në gjykatën e lartë të perandorisë në qytetin Wetzlar. Goethe, i cili ëndërron për një karrierë si poet dhe që duhet të kapërdijë një refuzim për dramën e tij “Götz von Berlichingen”, bie në dashuri me Charlotte Buff. Mirëpo babait të saj ajo i ka dhënë fjalën për tjetërkënd. I prekur nga kjo disfatë, Goethe reagon nëpërmjet një dorëshkrim të quajtur “Vuajtjet e djaloshit Verter” – roman që e bëri atë brenda natës një yll të letërsisë gjermane.

Gjuha: gjermanisht me titra shqip
Data: të enjten, 3 qershor 2021, ora 20:00
Vendi: Goethe- Zentrum Tiranë
Hyrja: falas
Më shumë

Lexim me autoren Enis Maci 


Më 9 qershor 2021 në orën 18:00 do të zhvillohet aktiviteti i fundit i serisë " Pranvera e leximit". Autorja Enis Maci lexon pjesë nga vëllimi i saj i eseve letrare “Eiscafé Europa”.
Enis Maci lindur në 1993 në Gelsenkirchen, gëzon tashmë sukses të plotë si dramaturge pasi studioi shkrim letrar në Leipzig dhe sociologji kulturore në Londër. Libri i saj i parë Eiscafé Europa përmban tetë ese në formë kolazhi në të cilat ajo reflekton mbi virgjëreshat e përbetuara shqiptare, aktivistët e Lëvizjes së Identitetit ose Sophie Scholl. Maci dëshiron të mësojë më shumë për botën. Në vend që të kërkojë përgjigje, ajo kërkon pyetjet e duhura.

Më shumë

Ekspozitë: Berliner Mythen 

Kjo ekspozitë tregon shtatë novela grafike nga vëllimi Berliner Mythen i artistit Reinhard Kleist i vlerësuar me çmime për ilustrimet e tij.
Mitet e Berlinit bazohen në një koleksion historish folklorike prej katër shekujsh, të lidhura me topologjinë e metropolit. Shoferi i taksisë Ozan shëtit pasagjerët e tij nëpër Berlin, duke u treguar atyre mitet për vendet ku ata shkojnë së bashku dhe duke dëgjuar historitë e tyre personale. Kjo krijon një guidë të një lloji të veçantë.

Data: 21 qershor deri 2 korrik
Vendi: Goethe-Zentrum Tirana
Më shumë

Kurse për adoleshentë  Duke filluar nga data 3 qershor Goethe-Zentrum ofron kurse të reja superintensive për adoleshentë. Stafi ynë është në dispozicionin tuaj për t’ju këshilluar në përzgjedhjen e kursit të përshtatshëm. Ofertën tonë aktuale të kurseve të gjuhës gjermane e gjeni në faqen tonë të internetit.

Më shumë


AL | DE

NEWSLETTER

Film  „Goethe!“ 

1772: Der 23-jährige Jura-Student Johann Wolfgang Goethe fällt beim Rigorosum durch. Sein erboster Vater schickt ihn ans Reichskammergericht nach Wetzlar. Goethe, der von einer Karriere als Dichter träumt und gerade die Ablehnung seines Dramas „Götz von Berlichingen” hinnehmen musste, verliebt sich in Charlotte Buff. Doch deren Vater hat sie schon einem anderen versprochen. Goethe reagiert auf sein Unglück mit dem Manuskript von „Die Leiden des jungen Werther”; der Roman macht ihn über Nacht zum neuen Star der deutschen Literatur.

Sprache: Deutsch mit albanischen Untertiteln
Datum: Donnerstag, 3. Juni 2021, 20:00 Uhr
Ort: Goethe-Zentrum Tirana
Eintritt: frei
Mehr

Lesung mit der Autorin Enis Maci 


Am 09.06.2021 um 18:00 Uhr findet die letzte Lesung im Rahmen der Reihe "Lesefrühling" statt. Die Autorin Enis Maci liest aus ihrem literarischen Essay-Band „Eiscafé Europa“.
Enis Maci, geboren 1993 in Gelsenkirchen, hat nach ihrem Studium für literarisches Schreiben in Leipzig und Kultursoziologie in London bereits große Erfolge als Dramatikerin gefeiert. Ihr erstes Buch Eiscafé Europa enthält acht collagenhafte Essays, in denen sie über albanische Schwurjungfrauen, die Aktivistinnen der Identitären Bewegung oder Sophie Scholl nachdenkt. Maci will mehr über die Welt erfahren. Statt nach Antworten sucht sie nach den richtigen Fragen.
Mehr

Ausstellung: Berliner Mythen  

Diese Ausstellung zeigt sieben Graphic Novels aus dem Band Berliner Mythen des preisgekrönten Comiczeichners Reinhard Kleist.
Die Berliner Mythen basieren auf einer Sammlung folkloristischer Geschichten aus vier Jahrhunderten, verknüpft mit der Topologie der Metropole. Der Taxifahrer Ozan chauffiert seine Fahrgäste durch Berlin, erzählt ihnen dabei die Mythen zu den Orten, die sie gemeinsam ansteuern und lauscht deren persönlichen Erzählungen. So entsteht ein Stadtführer der besonderen Art.

Datum: 21.Juni bis 2. Juli
Ort: Goethe-Zentrum Tirana
Mehr

Deutschkurse für Jugendliche  


Ab dem 3. Juni bietet das Goethe-Zentrum neue Superintensivkurse für Jugendliche an.
Unser Team berät Sie gern bei der Wahl des richtigen Kurses und beantwortet Ihre Fragen. Unser aktuelles Kurs- und Prüfungsangebot finden Sie auf unserer Homepage.Mehr

If you don't want to receive any more messages (to: unknown@noemail.com) any longer, you can unsubscribe free of charge at any time.

 

Goethe Zentrum
info@goethe.al
Rruga Skenderbej nr 1
1001 Tirana
Albania

+355 42 24 55 10
info@goethe.al